Stadsdiensten van Zoutleeuw zeven dagen dicht na besmettingen bij personeel

Het administratief centrum van Zoutleeuw gaat zeven dagen dicht. Twee personeelsleden zijn besmet met corona. Het personeel zal telewerken en inwoners kunnen alleen op afspraak bij de stadsdiensten terecht. 

Na de corona-uitbraak in het woonzorgcentrum OLV van Lourdes in Zoutleeuw, zijn nu ook personeelsleden van de stadsdiensten in Zoutleeuw besmet geraakt. "Vanmorgen liet een personeelslid van het administratief centrum weten dat ze positief getest had op corona," vertelt burgemeester Boudewijn Herbots. "We hebben dan meteen sneltests uitgevoerd bij de andere personeelsleden, en dan bleek dat er ook nog een andere collega besmet is."

Volgende maandag gaan we iedereen opnieuw testen 

"De mensen die intensief contact gehad hebben met de mensen die besmet zijn, worden in quarantaine geplaatst," zegt de burgemeester. "Volgende maandag gaan we iedereen opnieuw testen. En intussen gaan we onze werking terugschroeven. Het administratief centrum van Zoutleeuw zal zeven dagen lang niet toegankelijk zijn en het personeel zal van thuis uit werken. Je kan bij de stadsdiensten wel terecht op afspraak. En ondertussen volgen we de besmettingen in de stad op van dag tot dag. Van de scholen hebben we gehoord dat er vandaag geen besmettingen meer bijgekomen zijn."

Meest gelezen