Studente uit Aartselaar schrijft aangrijpende open brief aan premier: "Ik wil terug leven, ik wil terug jong zijn"

Liesl Decock, een studente Dierengeneeskunde uit Aartselaar, heeft een open brief geschreven aan premier Alexander De Croo. Ze heeft het, net zoals veel medestudenten, moeilijk met de geldende maatregelen en het gebrek aan perspectief. "Wij vragen niet om te mogen gaan feesten, maar gewoon om 1 dag per week terug fysiek naar school te gaan. Zelfs dat mag niet."

Liesl schreef de brief na de veiligheidsraad van vorige week vrijdag. Toen riep premier Alexander De Croo studenten op om te praten met elkaar als ze het moeilijk hebben. Voor Liesl was dat de druppel. "Het schip is aan het zinken en in de plaats van reddingsbootjes te sturen stelt u voor om te praten. Beste minister De Croo, om te praten is het al lang, al heel lang, veel te laat", schrijft ze in haar open brief op Facebook.

Vooral het gebrek aan perspectief vindt Liesl moeilijk. "De overheid blijft maar vragen om vol te houden, maar dat is heel lastig als er geen finishlijn in zicht is. Normaal kan je bijvoorbeeld tijdens een lesvrije week even ontspannen, maar nu kan je alleen gaan wandelen. De boog blijft dus gespannen staan en dat is zwaar", vertelt ze op Radio 2 Antwerpen.

Liesl begrijpt ook dat het voor de overheid allemaal niet vanzelfsprekend is. "Perspectief krijgen zou het draaglijker maken. Maar ik begrijp dat ze geen loze beloftes willen maken en dat het een heel onvoorspelbare situatie is. Maar als de nadelen zo hard opwegen tegen de voordelen, moeten we misschien toch eens nadenken of er geen andere mogelijkheden zijn", aldus de studente.

Meest gelezen