©www.henderyckx.com

Trein- en trambouwer Bombardier Brugge werft 180 mensen aan: "We moeten meer produceren want orderboek zit vol"

Bij trein- en trambouwer Bombardier in Brugge komen er 180 banen bij. Het orderboek zit vol, onder meer door een extra bestelling van  204 dubbeldek-treinrijtuigen voor de NMBS. Directeur Michel Huyghe: "We kunnen voor 5 jaar werkzekerheid aanbieden."

Enkele jaren geleden ging Bombardier Brugge door een moeilijke periode. Het bedrijf greep naast een belangrijke bestelling van nieuwe trams voor de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn. Maar nu gaat het dus weer beter met het bedrijf.

Er wordt meer dan 6 miljoen euro geïnvesteerd om het bedrijf te moderniseren en uit te breiden. Want er zijn drukke tijden op komst in Brugge. Het orderboek zit vol, onder meer door de bestelling van nog eens meer dan 200 dubbeldek-treinrijtuigen voor de NMBS. Directeur Michel Huyghe: "Eind december kregen we een nieuwe bestelling voor 204 M7-rijtuigen voor de NMBS. Dat komt neer op ongeveer 18 maanden werk voor onze fabriek in Brugge. Daarom is het belangrijk voor ons om massaal te investeren in onze productiecapaciteit."

Extra jobs

Extra werk wil ook zeggen extra jobs. Het gaat om minstens 180 extra werknemers: "We hebben aan 100 medewerkers een vast contract aangeboden. We zullen 80 anderen aanwerven met een contract voor bepaalde tijd van 2 jaar, met de mogelijkheid dat om te zetten in een vast contract."

Meest gelezen