Radio 2

Vaccinatiecentrum in Sijsele klaar voor gebruik: "We kunnen hier 7 op 7 dagen prikjes geven"

In het zorgcentrum Sanapolis in Sijsele, bij Damme, is het vaccinatiecentrum klaar voor gebruik. Er zijn 10 vaccinatielijnen ingericht om zo snel mogelijk te kunnen werken.

Overal in ons land wordt volop gewerkt aan de opbouw van de vaccinatiecentra, om iedereen zo snel mogelijk met een prikje te kunnen beschermen tegen het coronavirus. Tegen 15 februari zouden alle centra klaar moeten zijn.

In Sijsele, bij Damme, zijn ze er al klaar voor. Het vaccinatiecentrum is ingericht in het zorgcentrum Sanapolis, waar vroeger het AZ Alma was. Het is de bedoeling dat iedereen uit Damme, maar ook uit Eeklo, Maldegem en Sint-Laurijns zich daar laat vaccineren. Het gaat om 53.000 inwoners. De overheid had gevraagd om minstens 2 tot 4 vaccinatielijnen in te richten, maar het zijn er 10 geworden. "We kunnen dus heel snel vaccineren", zegt coördinator, Luc Verhulst van Sanapolis. 

Op 5 à 6 weken kunnen we iedereen vaccineren, als alle vaccins in 1 keer beschikbaar zijn

Coördinator Luc Verhulst

In theorie kan het dus snel gaan. Sanapolis wil 7 dagen op 7 vaccineren, van 7 uur ’s ochtends tot 23 uur ’s avonds. Maar coördinator Luc Verhulst beseft ook dat dat wellicht een utopie is, als je de huidige berichtgeving hoort. "We zullen dag per dag moeten kijken wat er in de frigo's en diepvriezers komt."

kasto80

Meest gelezen