Radio 2

Warme bakker uit Oostvleteren ziet steeds meer eenzaamheid op zijn broodronde: "Sommige ouderen zien bijna niemand meer"

Warme bakker Wim Vannobel uit Oostvleteren verzet mooi werk in deze coronatijden: hij brengt elke dag brood aan huis. "Ik merk dat mensen daar meer dan ooit deugd van hebben", zegt hij aan Radio 2 West-Vlaanderen.

Bakker Wim Vannobel beschouwt brood aan huis brengen als zijn specialiteit. Nadat in de regio veel bakkers verdwenen waren, is zijn broodronde uitgebreid tot de buurgemeenten. Van 6.30 uur ’s morgens tot 15 uur in de namiddag zijn hij en zijn vrouw Mia onderweg naar klanten. Vaak gaat het om oudere mensen, maar ook jongeren appreciëren de broodronde. "Zij zijn het gewoon om aankopen aan huis te laten leveren", klinkt het bij de bakker.

Vannobel merkt wel dat vooral de ouderen bijna niemand meer zien. “Het sociaal contact is verdwenen en er is veel eenzaamheid”, vertelt hij. “Het gebeurt dat we maandag horen dat mensen een weekend lang niemand gezien hebben.”

Boterkoeken en taarten

Wat er ook veranderd is in de coronatijden, is de eetlust van de klanten. De vraag naar zoetigheid is opvallend. Wim verkoopt meer boterkoeken en taarten dan ooit. “Zeker in het weekend wordt er goed "getsjoefeld". Ik ben zeker dat de coronakilo’s eraan vliegen.”

Meest gelezen