Sara (19) uit Halle doet oproep voor meer positiviteit op sociale media: "Kunnen we wel gebruiken in deze tijden"

Op de Facebookpagina "Ge zet van Halle as ge..." heeft de 19-jarige Sara Jacobs een bericht gepost, waarin ze vraagt aan de Facebookgebruikers om meer positiviteit te verspreiden. Sociale media worden tegenwoordig overstelpt met negatieve berichten en zure reacties. En er zijn zoveel positieve dingen die we kunnen delen, vindt ze.

"We leven in een moeilijke tijd omwille van de coronacrisis, en dan is het belangrijk om positieve dingen te delen in plaats van te klagen," zegt Sara Jacobs uit Halle. "Er wordt niet alleen geklaagd en gezaagd in de groep van Halle. Ik denk dat het wel overal zo is. Ik ben misschien nog maar 19 jaar, maar ik wil een oproep doen om allemaal wat positiever te zijn, omdat niemand anders het doet."

Het bericht van Sara heeft ondertussen al honderden likes op Facebook. "De meeste mensen reageren positief en ze zijn blij dat er eindelijk iemand opkomt voor meer positiviteit. Maar er zijn ook mensen die mijn oproep maar niks vinden en graag hun ontevredenheid op het internet spuien."

Ik ben trots dat ik Hallenaar ben, hier is geen reden om te klagen

Sara begrijpt niet dat er zoveel geklaagd wordt over een stad als Halle. "Ik woon al heel mijn leven in Halle, een prachtige stad. Ik ben trots dat ik Hallenaar ben, hier is geen reden om te klagen. Maar mensen vinden altijd wel iets om over te zagen, over de leegstand in de stad bijvoorbeeld. Maar we zouden in deze coronatijden beter respect tonen voor al die zelfstandigen die er alles aan doen om hun zaak draaiende te houden, zodat wij de producten kunnen kopen die we nodig hebben."

Lees het Facebookbericht van Sara hieronder:

Meest gelezen