80-jarige Annie achtervolgde haar aanrijdster met 120 km per uur door de velden

De 80-jarige Annie Connaert uit Riemst heeft dinsdag een achtervolging tegen 120 per uur ingezet, op een vrouw die vluchtmisdrijf pleegde na een aanrijding. De achtervolging stopte toen de vluchtster tegen een paal botste. Dat schrijven kranten van het Mediahuis.

Annie werd in haar auto aangereden voor de deur van haar woning aan de Bilzersteenweg in Riemst. De bestuurster van de auto die haar aanreed sloeg op de vlucht, waarna Annie meteen ommekeer maakte en de achtervolging inzette. Die ging tot in Membruggen, zo'n 10 kilometer ver, waar de vluchtster tegen een paal botste en niet meer verder kon. 

Ons ma is een harde en dat autootje is haar hele leven

"Dat is het karakter van ons ma, ze is een harde. Ze is dan ook niet echt onder de indruk van de gebeurtenissen," vertelt zoon Serge Vanspauwen. Die kwam kort nadien ter plaatse. "Ik heb nog tegen ons ma gezegd, met zo'n achtervolging moet je opletten, dat kan eens verkeerd aflopen. Wat wil je, ze zei dat ze tegen 120 kilometer per uur door de velden heeft gereden. Maar ja, dat autootje is dan ook  haar hele leven."

Enkele minuten later arriveerden de politie en de ziekenwagen die voor de nodige opvolging hebben gezorgd. Het verhaal zorgde meteen voor heel wat commotie. Bezorgde vrienden en famieleden belden om te horen of alles in orde was met Annie, maar dat bleek dus geen probleem.  Annie hield aan de botsing alleen wat nek- en rugpijn over.

Meest gelezen