40 auto's beschadigd in Brugge: "Oproep naar getuigen" 

In de Brugse deelgemeenten Sint-Kruis en Assebroek zijn er krassen gemaakt in auto's en spiegels afgebroken. Zo'n 40 auto's liepen schade op. De politie doet een oproep naar getuigen. 

In de nacht van zondag op maandag zijn een twintigtal auto's beschadigd. Maar intussen is dat aantal ongeveer verdubbeld. Het is niet duidelijk wie de dader is. In één van de straten hangt een camera bij een glascontainer. De politie is die beelden nu aan het bekijken. 

Niet leuk

Een van de slachtoffers is Jonas Bostoen: "'s Morgens toen ik mijn kindje naar school bracht, zag ik een lange kras van de achterlichten tot het voorste portier langs de kant van het voetpad. Wellicht het werk van 1 persoon. Met een scherp voorwerp ging hij zo langs alle auto's. Waarschijnlijk zal ik de schade uit eigen zak moeten betalen, dus dat is niet leuk, hé." 

De politie doet ook een oproep naar getuigen. Tips zijn welkom op het nummer 050/44 88 44.

Meest gelezen