Bewoners appartementsgebouw Nieuw-Zuid Antwerpen krijgen looppiste op het dak

De bewoners van een appartementsgebouw in de wijk Nieuw-Zuid krijgen een looppiste op hun dak. De looppiste is 160 meter lang en bevindt zich op 20 meter hoogte. "In tijden van corona is dat geen overbodige luxe meer", zegt Kristof Schellekens van bouwheer Triple Living.

De bewoners van het nieuwe gebouw hebben geen excuus meer om niet te sporten. "Ze moeten letterlijk in de lift stappen en kunnen op het dak hun looptraining doen met zicht op de Schelde", aldus Schellekens. "Het is eigenlijk een idee van een Zweedse architect. Maar als corona ons iets geleerd heeft de voorbije maanden, dan is het dat buitenruimte heel belangrijk is", klinkt het.

De looppiste is enkel toegankelijk voor de mensen die in het appartementsgebouw wonen. "Al zou het wel leuk idee zijn om de looppiste open te stellen voor de volgende editie van de Urban Trail", vertelt Schellekens op Radio 2 Antwerpen.

(lees verder onder de foto)

Voor zover men bij Triple Living weet, is de looppiste een unicum voor ons land. “Ik ken geen ander nieuwbouwproject dat een looppiste van 160 meter lang op het dak heeft. In Dubai is er een hotel waar ze jaren geleden de helipad tijdelijk hebben omgetoverd tot tennisveld. Voor zover ik weet, is deze looppiste een primeur”, zegt Schellekens.

Meest gelezen