Jo Mockers

Balletlerares over 1 hobby per week: “Welke hobby ze ook kiezen, ik blijf ze even graag zien”

De nieuwe coronamaatregelen zeggen dat kinderen onder de 12 jaar nog maar 1 hobby per week mogen doen en dat de groepjes niet groter mogen zijn dan 10 kinderen. Verschillende hobbyclubs puzzelen nu om kinderen toch hun favoriete hobby te laten doen. 

Welke hobby gaat het worden? De jeugdbeweging, de balletles of notenleer? Vele kinderen breken zich er het hoofd over. En dat is te begrijpen. “Het is vervelend als je moet kiezen tussen iets wat je graag doet en iets wat je graag doet”, zegt balletlerares Inge Delee uit Hasselt. "Dus als een aantal van mijn leerlingen liever naar de jeugdbeweging gaan dan naar de balletles, zal ik ze even graag zien terug komen, als de maatregelen weer versoepelen."

Het lost ook het probleem van de bubbels van 10 misschien op, denkt Inge. "Nu heb ik groepjes van 12 tot 17 leerlingen. Als er een paar kiezen voor een andere hobby, hebben de blijvertjes ook zeker een plaats." 

Extra bubbels

"En mochten er toch meer kinderen kiezen voor ballet, dan probeer ik een extra groepje te maken”, legt Inge uit. “Ik moet nog uitzoeken of de zaal dan ook vrij is en of dat past voor de kinderen zelf. We blijven in ieder geval zoeken tot we een oplossing hebben.”

Wie voor notenleer kiest, kan twee hobby's doen want wij gaan online

Notenleer

Bij de leerkrachten notenleer is het voorlopig nog stil. “Niet zoveel leerlingen lijken notenleer op de eerste plaats te zetten”, lacht juf Valerie. “Bovendien kunnen we onze lessen ook online geven. Dus kunnen de kinderen altijd voor notenleer kiezen, ook al gaan ze nog naar de jeugdbeweging."

Construction Photography/Avalon

Meest gelezen