radio 2

Eerste testresultaten in Hamont-Achel minder erg dan eerst gevreesd: "Vooral 2 kleuterklassen getroffen"

Uit de eerste testresultaten blijkt dat er in Hamont-Achel 30 kinderen en 9 leerkrachten besmet zijn met het coronavirus. Vooral 2 kleuterklassen zijn getroffen, bijna de helft van de kleuters testte positief. Maar tot nu toe werd alleen bij een kleuter uit Nederland de Britse variant vastgesteld. 

De meeste besmettingen werden vastgesteld in 2 kleuterklassen. In totaal testten 19 van de 40 kleuters positief. Intussen zijn ook al de resultaten van 320 van de in totaal 500 bijkomende tests bekend. Nog eens 11 leerlingen en 9 leerkrachten testten positief. De overige resultaten worden binnenkort verwacht. Alleen bij een kleuter uit Nederland werd de Britse variant ontdekt.  

Meest gelezen