Radio 2

"Geef bij de vaccinatie voorrang aan leerkrachten", zegt schepen van Onderwijs van Asse en leraar Joris Van den Cruijce

Joris Van den Cruijce, de schepen van Onderwijs in Asse wil dat de leerkrachten voorrang krijgen bij de vaccinatie. Leraars zijn volgens de schepen essentieel om de scholen open te kunnen houden. Van den Cruijce is zelf ook leraar.

Als schepen van Onderwijs (N-VA) in Asse merkt  Van den Cruijce hoe moeilijk het is om de scholen open te houden. "In Asse hebben wij 11 lagere scholen en 2 middelbare scholen. Geregeld zien wij dat er in een school een besmetting uitbreekt. Soms moeten leraars dan in quarantaine gaan.  Om de scholen open te houden moeten we dan als het ware een puzzel leggen, maar zonder dat we over voldoende puzzelstukjes beschikken."

Schepen Van den Cruijce onderstreept dat leraars cruciaal zijn om te kunnen lesgeven en de scholen open te houden. Hij vindt dat leraars dan ook voorrang moeten krijgen bij de vaccinaties. Joris Van den Cruijce is zelf al ruim twintig jaar wiskundeleraar in het Jan-van-Ruusbroeckollege in Laken.

Meest gelezen