Radio 2

Gooik verplicht mondmaskers voor leerlingen 5e en 6e leerjaar

In de Gooikse basisscholen moeten leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar vanaf vandaag een mondmasker dragen. De gemeente wil daarmee de scholen zolang mogelijk openhouden. Al komt de vraag vooral van de directies zelf.

Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar moeten vanaf vandaag een mondmasker dragen op school in Gooik. Al hoeven ze dat niet constant op te hebben, verduidelijkt schepen van Onderwijs Christa Dermez (CD&V): "Bedoeling is dat de kinderen de mondmaskers dragen binnen in de klas, of als ze samen op de bus zitten om naar de zwemles te gaan. Op de speelplaats of tijdens de turnlessen zelf, is het niet nodig." De maatregel geldt voorlopig tot de krokusvakantie. Daarna gaan gemeente en directies evalueren."

Directies staan onder een veel hogere druk dan we soms denken

De mondmaskerplicht voor de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar, komt er vooral op vraag van de directies.

Dermez: "Tijdens een overleg met de directies van alle scholen samen, kwam de vraag om die in te voeren. Omdat ze toch bezorgd zijn. Directies staan onder een veel hogere druk dan we soms denken. Er zijn vragen van leerkrachten, er zijn vragen van ouders. Iedereen wordt wat ongeruster door de berichten in de media. En dan krijgen wij de vraag om niet te wachten op federale maatregelen. De kinderen zijn het intussen ook al gewoon om mondmaskers te zien. Het is niet meer abnormaal, dus waarom wachten?" 

Meest gelezen