Ook honden gezien op Tinder? "Niet koppelen, wel sensibiliseren"

Wie de afgelopen dagen de datingapp Tinder gebruikte, kwam wellicht ook op het profiel van honden terecht. Meer dan 100 honden zijn op de dating app te vinden met een eigen profiel. Het is een stunt van Buddy Bites uit Aalter, een startersbedrijf dat hondenvoeding levert. Ze merkten dat er veel meer jonge hondjes in gezinnen zitten dan voordien, en dat een deel daarvan intussen alweer in het asiel zit. “Een impulsieve aankoop van een schattige puppy is als swipen op een dating app”, vonden ze. En dat was de aanleiding om via de Tinderhack met hondenprofielen mensen te sensibiliseren.

Een golden retriever die naar een ‘golden match’ zoekt, of een hond met een koptelefoon bij een mengtafel en roept ‘waar zijn die pootjes?’… Het zijn maar 2 van de ruim 100 hondenprofielen die de jongste week op de dating app Tinder te zien zijn. Als verdelers van gepersonaliseerd hondenvoer, merkten de medewerkers van Buddy Bites dat er veel meer jonge honden bij gezinnen zaten dan voordien. Maar ze stelden ook vast dat een deel daarvan intussen al in een asiel terechtgekomen is. 

(Lees verder onder de foto)

“Tijdens de eerste lockdown hebben veel meer mensen een schattige puppy gekocht dan in normale tijden. Het gaat dikwijls om impulsieve aankopen, zonder goed te weten wat het houden van een hond écht inhoudt.” Dat zegt Charlotte Coenen van Buddy Bites bij Radio2 Oost-Vlaanderen. 

Een impulsieve aankoop van een schattige puppy is als swipen op een dating app
Charlotte Coenen van Buddy Bites in Aalter

“Door hondenprofielen aan te maken op Tinder, willen we mensen duidelijk maken dat een hond in huis nemen meer is dan liefde op het eerste gezicht”, zegt Charlotte. “Puppies worden groot, en hondenbaasjes hebben toch wel een grote verantwoordelijkheid. Het gaat om meer dan liken en swipen. Pas als de hond volwassen wordt, zien sommige hondenbaasjes het vele werk, en steken ze het dier dan maar in het asiel. Het zijn dus impulsaankopen met grote gevolgen." 

Let op met puppyliefde op het eerste gezicht
Buddy Bites, Aalter

"Met de hondenprofielen hebben we toch wel al mensen bereikt. Veel Tindergebruikers swipeten massaal naar rechts bij het zien van de hondenfoto’s met ludieke bio’s, vergelijkbaar met een impulsaankoop van een huisdier. Sommigen reageerden op het profiel, en anderen knoopten een gesprek aan. We hebben toch wel de indruk dat we de aandacht van een aantal mensen hebben kunnen trekken."

(Lees verder onder de foto)

Het idee voor de Tinderhack met hondenprofielen kwam er tijdens een brainstorm bij Buddy Bites. Sommigen medewerkers en mensen uit hun omgeving zitten op Tinder. Dat hebben ze gecombineerd met de kennis over de impulsieve aankoop van puppies. Ze maakten ruim 100 hondenprofielen aan. Honden met een hoed, of met een koptelefoon aan een mengtafel, een Golden Retriever op zoek naar een golden match… “In al die verschillende profielen is veel tijd gekropen. Zelf heb ik bijvoorbeeld een profiel op 2 Ipads, 3 laptops en 3 gsms. Dat zijn allemaal verschillende manieren van werken en met verschillende telefoonnummers. Mijn vinger deed op de duur pijn van al het swipen. We hebben ook vrienden en familie ingeschakeld om mee te werken."

kasto80

Meest gelezen