Bieke Rambour

Restaurants en cafés al 100 dagen gesloten: Bieke uit Roeselare stopt definitief met haar bistro

Vandaag is het 100 dagen geleden dat cafés en restaurants hun deuren moesten sluiten. Voor heel wat zaken is de financiële steun van de overheid onvoldoende om de vaste kosten te betalen. Dat was ook zo voor Bieke Rambour in Roeselare. Daarom heeft ze beslist om haar bistro definitief te sluiten.

De bestekken, de borden en zelfs de stoelen van de bistro Twenty Seven staan te koop. "Ik heb na lange, slapeloze nachten de knop omgedraaid", vertelt Bieke. 2 jaar had ze haar bistro, maar corona heeft haar gedwongen te stoppen. "Het was mentaal ook heel zwaar toen de vele sociale contacten wegvielen."

Maar de hoofdreden zijn de financiële kopzorgen. "Als je er er elke maand moet aan toesteken, heeft het ook geen zin", vertelt ze. De overheidssteun voor de gesloten horecazaken vindt ze ontoereikend. "En mijn zaak is dan nog een kleine zaak, waar de vaste kosten zoals de huur in verhouding klein zijn."

"Ik heb echt hard afgezien toen de beslissing was genomen. De vele warme berichten deden deugd, maar waren tegelijk ook pijnlijk. Ik heb ook geen afscheid kunnen nemen van mijn klanten", zegt Bieke. Maar ze blijft bezig en heeft intussen een nieuw project: ze brengt nu gezonde maaltijden aan huis.

Meest gelezen