Kapster Ilona Amatobene uit Genk wil klanten geen valse hoop geven: "Ik denk niet dat we half februari mogen opengaan"

De onduidelijkheid in verband met kappersafspraken neemt toe. Vorige week is gezegd dat de kappers op 13 februari mogelijk weer open kunnen. Maar dat wordt begin februari opnieuw bekeken. En intussen zijn alle coronacijfers ook opnieuw aan het stijgen. 

Vorige week liet het Overlegcomité uitschijnen dat kapsalons mogelijk half februari opnieuw open zouden kunnen, als de cijfers het toelieten.  Maar blijkbaar hadden experts voor het Overlegcomité er al voor gewaarschuwd dat dat geen goed idee was. Daardoor zouden de besmettingen weer opvallend kunnen toenemen. En alle coronacijfers, besmettingen, ziekenhuisopnames maar ook overlijdens door corona, zijn alweer aan het stijgen.  

Ik denk dat de overheid ons dat sprankeltje hoop heeft gegeven om ons een beetje te sussen

kapster Ilona Amatobene uit Genk

"Ook mijn telefoon stond afgelopen weekend roodgloeiend", zegt kapster Ilona Amatobene uit Genk. "Allemaal mensen die het nieuws hadden gehoord dat de kapsalons half februari zouden opengaan en die een afspraak wilden maken. Het was echt niet te doen. Ik heb op de sociale media moeten zetten dat ze voorlopig geen afspraak konden maken."

"Ik begrijp niet goed dat andere kapsalons hun klanten aansporen om wel afspraken te maken", gaat Amatobene verder, "want er is nog niets definitief beslist. Zo geef je de mensen valse hoop. Die mensen zijn natuurlijk enthousiast. Ze zijn hun coronakapsel meer dan beu en willen er zo snel mogelijk vanaf."

Voor 1 maart denk ik niet dat we weer kunnen opengaan

Ilona Amatobene

"Wat heeft het voor zin nu een lijst met afspraken aan te leggen die je daarna toch allemaal moet herboeken", gaat de Genkse kapster verder. "Bovendien weten we ook nog niet wat de precieze voorwaarden zijn om te heropenen en welke veiligheidsmaatregelen we moeten nemen. Hoe kan je dan afspraken vastleggen? Ik wacht voorlopig dus rustig af want de veiligheid van mijn klanten en mijn personeel komt op de eerste plaats. Voor 1 maart denk ik zeker niet dat we opnieuw opengaan", besluit Ilona.  

Meest gelezen