Videospeler inladen...

Nieuw in de app van VRT NWS: stel zelf je nieuwsaanbod samen met "Mijn NWS"

In een oogopslag op de hoogte blijven van het meest recente nieuws uit jouw gemeente? Geen enkel bericht over gezondheid, geldzaken of een ander thema waarvoor je belangstelling hebt missen? Elke wending over de vergiftiging van de Russische opposant Aleksej Navalny, de discussie over de zonnepanelen of andere dossiers die je op de voet volgt meteen te zien krijgen? Het kan voortaan met "Mijn NWS" in de app van VRT NWS.

VRT NWS lanceert vandaag "Mijn NWS". Dat is een nieuwe toepassing waarmee je zelf je nieuwsaanbod kan samenstellen op basis van je eigen interesses of (regionale) voorkeuren. "Mijn NWS" is eenvoudig en gebruiksvriendelijk en komt bovenop ons bestaande aanbod van hoofdpunten met het belangrijkste nieuws van de dag, het meest recente nieuws en de video en audio in onze app zodat je ook die nooit hoeft te missen. 

Heb je de app van VRT NWS nog niet op je telefoon staan? Download hem gratis in de App Store (Apple) of via Google Play (Android).

"Mijn NWS" instellen, is makkelijk en kan in enkele klikken. In de menubalk onderin de app vind je naast "Nieuws", "Kijk" en "Luister" de knop "Mijn NWS". Als je daarop drukt, krijg je volgend startscherm:

Klik je op "Stel Mijn NWS in", dan kan je eerst kiezen uit verschillende thema's als "wetenschap", "technologie", "gezondheid" of "politiek". Bij sommige thema's kan je meer in detail gaan. Zo kan je onder "buitenland" de landen of continenten aanvinken die jou het meeste interesseren. Fans van films, series, festivals of muziek vinden onder "cultuur en media" hun gading. Onder "economie" steken dan weer "geldzaken" en "consument".

In de volgende stap kan je een keuze maken uit onze verschillende dossiers waarin we grotere verhalen bundelen. Momenteel gaat het onder meer om "zonnepanelen", "coronacrisis" of "protest Wit-Rusland". Dit aanbod varieert naargelang de hete hangijzers die het nieuws domineren.

Je kan deze stappen ook overslaan om zo bij het regionale keuzemenu aan te komen. Hier kan je de naam van jouw stad of gemeente intikken en aanvinken zodat je altijd meteen op de hoogte bent van het reilen en zeilen in jouw woonplaats. Als je dat wil, kan je meerdere steden of gemeentes die jou interesseren volgen.

Het enige wat je nu nog moet doen, is je aanmelden via je VRT-profiel. Dit is hetzelfde profiel dat je gebruikt om in te loggen bij VRT NU of op de radio-apps van de VRT. Heb je nog geen profiel? Dan kan je dat hier aanmaken of je kan ook vanuit onze app zelf aan de slag. Dat kan volkomen veilig, we zullen je gegevens niet voor commerciële doeleinden gebruiken of met anderen delen. Evenmin zullen we je onder een karrenvracht e-mails of pushberichten bedelven.

Via de instellingen van onze app kan je je persoonlijke voorkeuren altijd opnieuw bekijken of aanpassen. Zo kan je "Mijn NWS" op jouw telefoon op elk moment helemaal op jouw maat en volgens jouw interesses vormgeven. Dat kan overigens ook vanuit artikels zelf: klik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek en je kan in een knip het bijhorende thema of dossier aan- of uitvinken.

Tot slot nog dit: de samenstelling van jouw "Mijn NWS" verloopt chronologisch en transparant. Jij hebt de volledige controle over wat je wel en niet te zien krijgt in jouw persoonlijke overzicht.

Bekijk hieronder nog even kort samengevat hoe "Mijn NWS" werkt: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen