Nethys-affaire: parket in beroep tegen voorwaardelijke vrijlating Stéphane Moreau

Het parket gaat in beroep tegen de voorwaardelijke vrijlating van van Stéphane Moreau, voormalig PS-politicus en oud-topman van Nethys. Dat betekent dat Moreau nog minstens 15 dagen in de cel blijft, tot de kamer van inbeschuldigingstelling zich uitspreekt. Moreau wordt beschuldigd van corruptie en misbruik van overheidsgeld. Hij is vorige week opgepakt voor ondervraging.

Stéphane Moreau was jarenlang de topman van Nethys, de operationele arm van de Luikse intercommunale Publifin. Vier jaar geleden kwamen daar allerlei schandalen aan het licht, onder meer over onterechte vergoedingen. 

Het schandaal heeft de PS én de Waalse regering al veel schade toegebracht.

Gisteren had de raadkamer van Luik beslist om de zakenmannen François Fornieri en Pierre Meyers, onder voorwaarden vrij te laten. Ook zij zijn betrokken bij de Nethys-affaire.

Meest gelezen