Scouts en Gidsen Vlaanderen

Scouts Kortrijk: "In bubbels van 10 wordt het een hele opdracht om nog leuke activiteiten te organiseren"

Het ziet er naar uit dat kinderen door de strengere coronamaatregelen zich zullen moeten beperken tot 1 hobby per week, in kleinere bubbels. "Het wordt een hele regeling", reageert Scouts Willem van Saeftinghe in Kortrijk. 

Om te voorkomen dat corona zich verder verspreidt, komen er strengere maatregelen voor kinderen onder 12 jaar. De ministers van Jeugd en Sport stellen voor om het aantal hobby's te beperken tot 1 per week en met kleinere bubbels te werken. Tot nu toe mogen kinderen nog met 50 samen zijn, het voorstel dat nu op tafel ligt denkt aan bubbels van 10. Voor de jeugdbewegingen wordt dat een hele oefening. 

Bij Scouts Willem van Saeftinghe in Kortrijk zullen ze er alles aan doen om door te gaan met de werking, maar leider Siel Brys beseft dat het moeilijk wordt: "We zullen ons best doen om het plezant te houden in die kleinere groepjes, maar het wordt een hele regeling. Hoeveel kinderen zullen er nog komen, hoeveel leiding hebben we nodig om al die kleine groepjes te begeleiden? Daar zullen we goed zicht op moeten hebben."

Het wordt een hele opdracht om dit te organiseren, maar we gaan ervoor

Siel Brys, Scouts Saeftinghe Kortrijk

Deze nieuwe maatregelen zijn voor alle duidelijkheid nog niet definitief. Het voorstel moet nog voorgelegd worden aan het Overlegcomité. Dat zal beslissen of en vooral wanneer de nieuwe regels van kracht worden. Vermoedelijk is dat vanaf volgend weekend. Voor de jongeren ouder dan 12 ligt een versoepeling op tafel.  Die zouden terug een activiteit mogen uitoefenen, maar enkel in openlucht en ook in groepjes van 10.   

Meest gelezen