Valse bommelding UZ Gasthuisberg Leuven: verdachte opgepakt

De inkomsthal van het UZ Gasthuisberg Leuven moest vanmorgen even ontruimd worden, toen rond 9 uur een man een brief achterliet dat er een bom aanwezig zou zijn. De politie rukte massaal uit, maar het bleek om een valse bommelding te gaan. Er werd een verdachte opgepakt.

"Iets na 9 uur is er in de ontvangtzaal van campus Gasthuisberg een briefje gevonden met een bommelding", zegt woordvoerder Ann Lemaître van het UZ Gasthuisberg. "Dat bleek achteraf een valse bommelding. De bewaking van het ziekenhuis en de politie zijn meteen verwittigd. De politie was heel snel ter plaatse, en is op zoek gegaan naar de persoon die het briefje er neergelegd heeft, en heeft die persoon ook gevonden en meegenomen."

Nadat de politie de verdachte had meegenomen, konden bezoekers naar binnen, en verliep alles weer normaal in de ontvangstruimte. 

Meest gelezen