Voor het vaccinatiecentrum op de luchthaven van Zaventem zal je parkeergeld moeten betalen

Mensen die voor een vaccin naar het vaccinatiecentrum op de luchthaven van Zaventem moeten, zullen parkeergeld moeten betalen. Want parkeren op de luchthaven kost geld. En daar komt reactie op, sommigen vinden het niet kunnen dat ze moeten betalen om zich te laten vaccineren.

Inwoners van Zaventem, Kraainem en Wezembeek-Oppem die zich laten vaccineren in de Sky hall van de luchthaven van Zaventem, zullen zes euro moeten betalen om daar te parkeren. Drie euro per keer dat ze een vaccinatie gaan halen. Oppositiepartij N-VA denkt dat het een extra drempel wordt voor sommige mensen om zich te laten vaccineren.

De parking gratis aanbieden, is niet haalbaar 

Normaal gezien betaal je acht euro om twee uur te parkeren op de luchthaven. En de gemeente Zaventem heeft een akkoord gesloten met de parkeeruitbater om de prijs te laten zakken tot drie euro voor mensen die een vaccin komen halen. Maar de parking gratis aanbieden is niet haalbaar, zegt burgemeester Ingrid Holemans (Open VLD). "De parkings op de luchthaven staan tegenwoordig zo goed als leeg, de uitbater Interparking heeft dus bijna geen inkomsten meer. En ook voor de gemeente moet het financieel haalbaar blijven, want het uitbouwen van een vaccinatiecentrum kost veel geld."

De burgemeester wijst er ook op dat mensen makkelijk met het openbaar vervoer kunnen komen. De bushalte ligt vlakbij de ingang van het vaccinatiecentrum. 

Meest gelezen