Lawren Lu

Zottegemse horecabazen gaan aan de slag als vrijwilliger in woonzorgcentrum Egmont

Omdat hun zaak al 100 dagen dicht is en de verveling toeslaat, hebben enkele horecabazen uit Zottegem besloten om te gaan helpen in het woonzorgcentrum Egmont. De vraag kwam van burgemeester Jenne De Potter (CD&V). Kok Jurgen Claeys en zijn collega's gingen daar graag op in.

Jurgen Claeys runt in Zottegem al jaren restaurant 'De Ké'. In normale tijden een gezellige bar waar je ook iets kan eten en een lekker glas wijn kan drinken. Maar de tijden zijn niet normaal: de voorbije 100 dagen was zijn zaak noodgedwongen gesloten. Klanten kunnen bij hem wel afhalen, maar het gebrek aan perspectief om weer open te gaan zorgt ervoor dat de moed hem toch wat in de schoenen zakt. 

"Iedereen is natuurlijk in blijde verwachting om weer te mogen openen. Geruchten dat we op 1 maart weer aan de slag zullen kunnen, geloof ik niet", zegt Jurgen. "Maar ik hoop toch in de loop van de maand april weer mensen te mogen ontvangen. Niet alleen omwille van het financiële aspect, maar ook omdat de verveling toeslaat".

We zien hier klanten en oud-klanten terug

Toen een collega van Jurgen hem sprak over de vraag van de burgemeester om helpende handen in woonzorgcentrum Egmont, heeft hij niet lang getwijfeld. "Pieter Van den Bossche van Kaffee Planchee kwam met het idee en met een tiental horecamensen en mensen met een contactberoep zijn we op de kar gesprongen." In het woonzorgcentrum staan ze in voor het draaiende houden van de babbelbox. De babbelbox zorgt ervoor dat de bewoners van het WZC op een coronaveilige manier hun familie kunnen zien.

"Wij halen de bezoekers op aan de voordeur en begeleiden hen naar de babbelbox. En dan halen we de bewoners van hun kamer om hen ook naar de babbelbox te brengen". Zo brengen ze niet alleen wat vreugde in het leven van de bewoners, ook zelf genieten ze ervan. "We zien hier enkele van onze klanten terug en onder de bewoners zijn er ook wat ex-klanten, dus dat is wel een leuk terugzien".

kasto80

Meest gelezen