Natuurpunt

17 hectare bos in Tessenderlo komt in handen van Natuurpunt

In Tessenderlo wordt 17 hectare bos aan de Baalberg, in de buurt van het centrum, eigendom van Natuurpunt. Het bos was daarvoor in privéhanden. Het gaat om een bijzonder bos met oude beuken en kastanjes.  

Door de aankoop blijft het bos in Tessenderlo beschermd. "In de loop der jaren gaan wel de nodige beheerswerken moeten gebeuren", vertelt Raf Roels van Natuurpunt. "Maar het is niet de bedoeling dat het bos verdwijnt. Het is dus een bos dat bos blijft." 

Het bos, dat dicht bij het centrum ligt, is nu al toegankelijk voor wandelaars en dat wil Natuurpunt zo houden. "Op dit moment loopt er één wandelpad door", gaat Roels verder. "Dat loopt van de ene naar de andere kant en gaan we zeker behouden. Het kan zijn dat er later nog een pad bij komt." Op termijn gaan ze ook alle fauna en flora in kaart brengen en een beheerplan opstellen.  

Met deze aankoop heeft Natuurpunt in Tessenderlo in één keer dubbel zo veel bos in beheer.  Bij de aankoop kon de natuurorganisatie rekenen op stevige financiële steun van de gemeente Tessenderlo. 

Natuurpunt

Meest gelezen