Radio 2

Aalst herdenkt overleden carnavalisten in beperkte kring

Stad Aalst en Prins Carnaval hebben in intieme kring hulde gebracht aan alle overleden carnavalisten. Ze legden op het kerkhof bloemen neer aan een monument. Dat gebeurt al sinds 1963. Normaal zijn er veel mensen aanwezig, maar door corona gebeurde het dit jaar in beperkte kring. 

Al sinds 1963 wordt in Aalst jaarlijks hulde gebracht aan alle overleden carnavalisten. Traditioneel worden er dan bloemen gelegd aan “het monument van de overleden carnavalist”. Normaal zijn er veel mensen aanwezig, maar door de coronapandemie brachten dit keer enkel burgmeester Christoph D’Haese (N-VA), Prins Carnaval Yvan De Boitselier en de voorzitter van het feestcomité Dirk Verleysen een bezoek aan het Aalsterse kerkhof. Er werd een korte toespraak gehouden en er werden bloemen neergelegd. 

"Uitkijken naar volgend jaar"

“De carnavalisten die ons ontvallen zijn, zitten voor altijd in ons hart, zeker ook in een jaar waarin een wereldwijd virus onze carnavalstraditie onmogelijk maakt”, zegt burgemeester D’Haese. Ook Prins Carnaval De Boitselier is blij dat dit traditionele eerbetoon kon doorgaan: “Deze herdenking is al traditie sinds 1963. Jammer dat het door corona dit jaar in beperkte kring moet plaatsvinden, maar ik ben blij dat deze traditie wordt onderhouden.” 

Aalst Carnaval 2021 is ook afgelast door corona, maar de carnavalisten kijken al hoopvol uit naar september 2021. “Het einde van de vaccinatieperiode zal tegelijk ook de start zijn van een nieuw carnavalsseizoen”, klinkt het. 

kasto80

Meest gelezen