Beeldbank Kusterfgoed

Aantal besmettingen in WZC Lacourt in Oostende neemt toe

In het woonzorgcentrum Lacourt in Oostende raken steeds meer mensen besmet. In het WZC werd vorige week de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus ontdekt.

Het woonzorgcentrum A. Lacourt in Oostende kwam vorige week in het nieuws nadat iemand positief testte op de Zuid-Arikaanse variant van het coronavirus. Ook op andere plekken in Oostende werd die variant vastgesteld. Om de bron van de besmettingen te achterhalen en te vermijden dat het virus zich verspreidt, werden meteen heel wat mensen in Oostende getest.

In het WZC A. Lacourt zijn nu al 25 bewoners besmet, 5 daarvan liggen in het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk of het om de Zuid-Afrikaanse variant gaat. Er zijn al 5 mensen gestorven. Bij het personeel testten al 14 medewerkers positief.  

Het leger komt vanaf vandaag versterking brengen

Natacha Waldmann, Oostendse schepen van Welzijn en Zorg

Om het personeelstekort op te vangen, springt het leger vanaf vandaag bij. Bezoek blijft verboden en de maatregelen binnen het woonzorgcentrum worden verscherpt. In het hele gebouw gelden nu dezelfde strenge regels. Dus niet enkel op de afdeling waar alle besmette bewoners samen verzorgd worden. 

Meest gelezen