AFP or licensors

Amerikaanse senator Bernie Sanders zamelt 1,5 miljoen euro in met "dikke wanten"-foto

De Amerikaanse senator Bernie Sanders heeft 1,8 miljoen dollar (1,5 miljoen euro) opgehaald voor het goede doel met de verkoop van producten met daarop de foto van de linkse senator zoals hij erbij zat tijdens de eedaflegging van Joe Biden tot president: met mondkapje op en dikke wanten aan. 

De foto inspireerde heel wat creatievelingen, die er memes van maakten. Ook de onafhankelijke senator zelf ging ermee aan de slag. Zo liet hij truien, T-shirts en andere producten maken met zijn beeltenis erop. Die waren in geen tijd uitverkocht. In vijf dagen tijd haalde Sanders al 1,8 miljoen dollar op. 

De opbrengst gaat naar een liefdadigheidsorganisatie in zijn thuisstaat Vermont. Sanders koos voor 'Meals on wheels', dat maaltijden bezorgt aan kansarme senioren

"Jane (zijn echtgenote, red.) en ik zijn onder de indruk van de creativiteit van zoveel mensen. We vinden het geweldig om Vermonters in nood te kunnen helpen", meldt Sanders in een communiqué. 

Hij beloofde ook om zich in het Congres in Washington in te zetten "zodat de werknemers in Vermont en in het hele land de steun krijgen die ze nodig hebben tijdens de ergste crisis sinds de Grote Depressie".

Meest gelezen