Bozar weer toegankelijk voor het publiek na dakbrand van vorige week

Het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel is vanaf vandaag weer open voor het publiek na de dakbrand van begin vorige week.  De tentoonstellingen kan je weer bezoeken en ook de online programmatie wordt hervat.

Het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel is vanaf vandaag weer toegankelijk voor het publiek. Bozar werd vorige week getroffen door een dakbrand.  Een deel van het gebouw werd beschadigd, vooral door waterschade.  Het andere deel bleef gevrijwaard en dat deel is nu weer open voor het publiek. "We hebben dag en nacht gewerkt om vandaag weer te kunnen openen",  zegt directeur Paul Dujardin.  "We hebben hiervoor alle voorzorgsmaatregelen genomen om de veiligheid van de medewerkers, de veiligheid van de bezoekers en de veiligheid van de kunstwerken te kunnen garanderen", zegt Dujardin nog.

Tentoonstellingen opnieuw open

De tentoonstelingen die opnieuw bezocht kunnen worden zijn Facing Van Eyck en Primordial Earth van de Belgisch-Congolese kunstenaar Léonard Pongo.  De expo Hotel Beethoven is wel vervroegd dichtgegaan, maar de hedendaagse installatie "Beethoven, Theatre of the World"  in de Hortahal is wel nog toegankelijk. 

Meest gelezen