Brusselaars mogen zelf kiezen in welk centrum ze zich laten vaccineren

Inwoners van het Brussels Gewest mogen zelf hun vaccinatiecentrum kiezen. In het Gewest komen er tien centra. "Je kan vrij kiezen tussen een centrum dicht bij huis of dicht bij je werk bijvoorbeeld", zegt Inge Neven van de Brusselse Gezondheidsinspectie. 

In Vlaanderen bepaalt je woonplaats, waar je je moet laten vaccineren. In het Brussel Gewest zijn de inwoners vrij om te kiezen waar ze een spuitje laten zetten. "Brussel is een grote stad", zegt Inge Neven van de Brusselse Gezondheidsinspectie. "Mensen kunnen ergens wonen, verderop in het Gewest werken. Dus wij willen de mensen het centrum aanbieden wat voor hen het gemakkelijkste is. Ofwel dicht bij hun woning ofwel dicht bij hun werk. We moeten ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren en dit kan hierbij helpen." 

Gratis taxi in Brussel stad

In het Brussels Gewest komen er in totaal  tien centra. Het grootste centrum wordt opgebouwd in Paleis 1  op de Heizel. "Dit centrum is heel toegankelijk", zegt burgemeester van de Stad Brussel Philippe Close (PS). "Je hebt hier de metro, tram, bussen en ontzettend veel parking.  Al zal het niet voor alle inwoners evident zijn om hier te geraken. Daarom heeft de Stad Brussel besloten om een taxiservice aan te bieden voor de minder mobiele 65-plusser.  Met een telefoontje naar onze diensten kunnen zij een taxi bestellen die trouwens volledig gratis is. "

We moeten alle middelen inzetten om zo veel mogelijk mensen te vaccineren

Philippe Close, burgemeester Brussel

Close veronderstelt dat zijn collega-burgemeesters in het Brussels Gewest het voorbeeld van Brussel-Stad zullen volgen. "Alle 10 de centra zijn goed bereikbaar, maar voor sommige mensen zal het ook dan niet evident zijn om er te geraken. Ik hoop dat mijn collega-burgemeesters het initiatief van Brussel-Stad zullen volgen. We moeten ervoor zorgen dat zo veel mogelijk mensen ingeënt worden. Dus alles wat daartoe kan leiden, moeten we doen." 

Meest gelezen