Foto: Berry Stokvis/HH

Café duivenliefhebbers Onze-Lieve-Vrouw Olen sluit: duivenmelker bouwt garage om

Duivenmelker Jos Goossens uit Olen heeft zijn garage omgebouwd tot duivenlokaal. Hij doet dat omdat de Duivenbond Achter Olen binnenkort niet meer terecht kan in zijn stamcafé Duivenlokaal. "De eigenaars van het café gaan met pensioen en we vonden zo niet direct iets nieuws", vertelt Jos Goossens op Radio 2 Antwerpen. "En dan zou de hobby voor iedereen gedaan zijn."

De leden van Duivenbond Achter Olen moesten op zoek naar een nieuw lokaal, schrijft Het Nieuwsblad. Maar voor duivenmelkers is het niet zo eenvoudig om een nieuw café te vinden, vertelt Jos Goossens op Radio 2: "Daar moet je niet met een duivenkeet binnenkomen. Dat is vuil en dat hebben ze niet graag. Dus dan heb ik maar gezegd dat ik mijn garage zou leegmaken en dan sprongen ze natuurlijk allemaal een meter omhoog!"

Zijn vrouw kan zich er ook helemaal in vinden, omdat er in de buurt niet meteen een ander lokaal te vinden was: "Als je elke keer zo ver moet gaan rijden, dan kunnen we het het beste hier doen, zei ze."

Tafels en stoelen hebben we gekregen van de voetbalvereniging hier. Een heel mooie steun! 

Jos Goossens, duivenmelker

De garage werd niet alleen leeggemaakt, maar helemaal opgefrist: "Ik heb gepoetst, geschilderd en nieuwe elektriciteit gelegd. En van de voetbalvereniging van hier een paar 100 meter verder, hebben we tafels en stoelen gekregen. Een heel mooie steun!"

Samenkomen zit er niet meteen in door de coronamaatregelen. Maar net zoals vorig jaar zullen ze wel met de duiven kunnen spelen: "Toen mochten we ook inkorven, maar dan van achter plexischermen. Die staan hier dus ook allemaal al klaar." Het duivenseizoen begint half maart.

Meest gelezen