Videospeler inladen...

Luc Pauwels over gratis zonnepanelen in Brussel: "Brussel heeft geleerd uit fouten in Vlaanderen en Wallonië"

Vlaanderen leerde de voorbije weken de schaduwzijde van zonnepanelen kennen. In Brussel daarentegen is er voorlopig geen vuiltje aan de lucht. Vorig jaar installeerden Brusselaars een recordaantal zonnepanelen op hun daken. En velen deden dat zonder ook maar één cent te moeten betalen. Gratis zonnepanelen, te mooi om waar te zijn? Hoe dat precies zit, ontdekt u in de reportage hierboven.

"Gratis bestaat niet, ook dit is niet gratis", zegt onze energie-expert Luc Pauwels over de zonnepanelen in Brussel. "Die worden betaald door de hele Brusselse gemeenschap", legt hij uit in "Terzake". 

Belangrijk in het hele verhaal zijn de groenestroomcertificaten. Die certificaten maken het voor bedrijven interessant om gratis zonnepanelen te leggen op de daken van de Brusselaars. De eigenaar heeft gratis stroom en de opbrengst van de certificaten gaat naar de bedrijven die de zonnepanelen plaatsen.

Of Brussel met deze aanpak zijn groene energiedoelstellingen zal halen? 

Bekijk hier het gesprek met Luc Pauwels in "Terzake":

Videospeler inladen...

Meest gelezen