Verjans Marc;Tous droits reserves - mverjans@gmail.com

Femke Aubroeck is verkozen tot eerste dorpsdichter van Heist-op-den-Berg

Op deze gedichtendag heeft Heist-op-den-Berg haar eerste dorpsdichter bekend gemaakt. Femke Aubroeck uit Wiekevorst won met haar gedicht 'Later'. "Ik ben zo blij met deze titel", vertelt ze op Radio 2 Antwerpen.

In het dagelijkse leven verkoopt Femke bier. "Maar mijn échte passie ligt bij taal en bij poëzie", vertelt ze zelf. "Ik ben heel erg geschrokken dat de jury voor mij heeft gekozen want 1 van de inzendingen kwam van een échte dichter. Dat is dus een gigantisch compliment", zegt ze. "De jury was unaniem en vond dat het volledige plaatje klopte", klinkt het bij de cultuurraad van Heist.

De komende twee jaar zal Femke enkele gedichten schrijven die te lezen zullen zijn op verschillende plekken in Heist.

 

Meest gelezen