Videospeler inladen...

Amerikaanse gezondheidswerkers komen vast te zitten in sneeuwstorm en vaccineren dan maar gestrande automobilisten

Gezondheidswerkers in de Amerikaanse staat Oregon hebben zes coronavaccins toegediend aan gestrande automobilisten tijdens een sneeuwstorm. De vaccins waren nog maar zes uur houdbaar en het gezondheidsteam besefte dat ze hun bestemming niet meer op tijd zouden bereiken. Dus wandelden ze van auto naar auto en boden ze de verraste inzittenden een dosis van het Moderna-vaccin aan.

Een twintigtal gezondheidswerkers was woensdag op de terugweg van een massavaccinatie-evenement in een middelbare school in Cave Junction, niet ver van de stad Grants Pass, in de Amerikaanse staat Oregon. Na de vaccinatiecampagne had het team nog 6 coronavaccins over, die het zou toedienen aan inwoners van Grants Pass. 

Maar de weersomstandigheden staken een stokje voor dat plan: de gezondheidswerkers kwamen vast te zitten in een sneeuwstorm. De zes dosissen van het coronavaccin waren nog maar zes uur houdbaar en zouden nooit op tijd de aangewezen ontvangers in Grants Pass bereiken.

We ontmoetten één persoon die zo blij was dat hij zijn T-shirt uittrok en uit de auto sprong

Vastberaden om geen enkele dosis te verspillen, startte het gezondheidsteam ter plaatste een vaccinatiecampagne op. Ze wandelden van auto naar auto en boden de passagiers een coronavaccin aan. De veiligheid kon gegarandeerd worden dankzij een dokter en een ambulance, die eveneens ter plaatse waren.

Bekijk hieronder het Facebookbericht dat de gezondheidsdienst van Josephine County plaatste over de bijzondere gebeurtenis en lees daarna verder.

"We ontmoeten één persoon die zo blij was dat hij zijn T-shirt uittrok en uit de auto sprong", zegt Michael Weber, de directeur van de gezondheidsdienst in Josephine County, waartoe Grants Pass en Cave Junction behoren, aan de New York Times.

De meeste bestuurders lachten om het aanbod van de gezondheidswerkers,  maar sloegen het beleefd af. Het was dan ook een bizar gesprek, vertelt Weber. "Stel je voor dat je gestrand aan de kant van de weg staat tijdens een sneeuwstorm en iemand komt naar je toe en zegt: 'Hey, zou je graag een dosis in je arm willen?'" 

Alle zes dosissen van het Moderna-vaccin zijn uiteindelijk toegediend aan zes dankbare bestuurders voor de houdbaarheidsdatum overschreden werd. Weber rekent de operatie alvast tot "een van de coolste" waar hij ooit deel van uitmaakte.

Meest gelezen