Foto: Veilinghuis Bernaerts

Gitaar van Paul Severs geveild om muzieksector te steunen: "Mijn pa zou het zo gewild hebben"

De legendarische, zwarte gitaar van Paul Severs staat te koop. De gitaar stond de voorbije jaren in Halle, in de muziekstudio van de zoon van Paul Severs. En hij gaat de gitaar nu veilen. De opbrengst gaat naar de muzieksector die zo zwaar getroffen wordt door de coronamaatregelen.

De zwarte, akoestische gitaar waar Paul Severs vaak mee optrad, wordt geveild. Christophe Severs, de zoon van Paul schenkt het instrument weg. "Het is de zwarte gitaar die mijn vader in 1991 gebruikte voor de act van "Zeg ‘ns Meisje", een iconische gitaar dus waar veel herinneringen aan vasthangen," vertelt Christophe. "Die gitaar was iedere week te zien in "Tien om te zien" en ook in de Waalse tegenhanger "Dix qu'on aime" met Sandra Kim."

Als mijn pa liedjes maakte, deed hij dat altijd met de gitaar

"De gitaar stond de voorbije jaren in mijn muziekstudio in Halle, en daarvoor stond ze in de living van mijn vader, naast de open haard", zegt Christophe. "Als mijn pa liedjes maakte, deed hij dat altijd met gitaar, nooit op de piano. Ik speelde ook vaak samen met mijn pa, en dan speelden we typische gitaarnummers zoals die van The Shadows. Ik denk dat veel mensen de gitaar een leuk item zullen vinden, zowel fans als muzikanten. Of misschien wil iemand het instrument in zijn café aan de muur hangen als hebbeding, dat kan ook. Maar de gitaar is wel nog bespeelbaar, ze zal alleen gestemd moeten worden."

"De muzieksector is zwaar getroffen en ik vind dat iedereen zijn steentje moet bijdragen, daarom ga ik de gitaar veilen. Het was niet makkelijk om er emotioneel afstand van te doen. Maar ik denk dat mijn pa dat ook zo zou gewild hebben", aldus Christophe. Tot en met 12 februari kan je een bod doen op deze site.

Meest gelezen