Belga Image

Leerlingen en personeel school Duffel krijgen fout resultaat coronatest

In het Sint-Norbertusinstituut in Duffel hebben enkele leerlingen en personeelsleden het verkeerde resultaat van hun coronatest meegedeeld gekregen. De school liet dinsdag iedereen testen nadat er enkele besmettingen werden vastgesteld, onder andere met de Britse variant. Nu blijkt dat er een fout is gebeurd.

Hoeveel mensen een fout testresultaat kregen, is nog niet duidelijk. "De juiste cijfers communiceren we later vandaag, maar het zou om een tiental personen gaan die het resultaat van iemand anders kregen. Het is niet zo dat iemand die negatief testte, plots te horen kreeg dat hij toch positief is", bevestigt burgemeester Sofie Joosen (N-VA). "Iedereen die een fout resultaat kreeg, is intussen met een telefoontje op de hoogte gebracht.  In totaal blijken 7 personen positief getest te hebben."

"Wie negatief testte, ondergaat op 1 februari een tweede test", aldus de burgemeester. Dat gebeurt door de testbus van het UZA. De quarantaine blijft verplicht tot en met dinsdag 2 februari. Wie positief testte, moet in isolatie blijven tot en met 5 februari. De gezinsleden gaan in quarantaine en laten zich ook zo snel mogelijk testen.

Hoe de fout precies is kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk en wordt nog onderzocht.

Meest gelezen