Rusthuis Tielt-Winge geeft overschot vaccins aan politie: "Waarschijnlijk eerste politiemensen die gevaccineerd worden"

In Tielt-Winge hebben politiemensen een vaccin gekregen tegen corona. De politie behoort niet tot de groep die als eerste gevaccineerd wordt, maar het rusthuis in de gemeente had vaccins over, en besliste om die aan mensen in de zorg te geven en aan de politie. 

De politie van Tielt-Winge is gevaccineerd, vermoedelijk zijn dat de eerste politiemensen van het land die gevaccineerd zijn tegen corona. Ze kregen de vaccins van het rusthuis Dommelhof waar ze er te veel hadden. "Vorige dinsdag werden onze bewoners en het personeel gevaccineerd," vertelt directeur Koen Van Roy van rusthuis Dommelhof. "En omdat er jammer genoeg enkele overlijdens waren door een corona-uitbraak bij ons, hadden we een aantal vaccins over."

Politie gebeld

"Als je vaccins te veel hebt, moet je die in de eerste plaats geven aan collega's van de eerstelijnszorg, zoals apothekers en huisartsen," zegt de rusthuisdirecteur. "En we hebben dat ook gedaan. Onder meer de apotheker, het kinderdagverblijf en het zorgcentrum Het Balanske hebben van ons vaccins gekregen. Maar we hadden ook vernomen dat de politie geïnteresseerd was, en dus hebben we hen gebeld."

Ik heb 21 politiemensen kunnen laten vaccineren, dankzij het rusthuis 

Korpschef Luc Liboton van de politiezone Hageland is blij met de vaccins. "Ik kreeg dinsdagavond telefoon van het rusthuis Dommelhof en dan heb ik meteen mijn mensen naar daar gestuurd, want de vaccins bleven maar een half uur goed. Ik heb 21 mensen kunnen laten vaccineren dankzij het rusthuis, en ik ben daar zeer dankbaar voor. Want de politiezone Hageland is erg getroffen, verschillende collega's zitten in quarantaine als gevolg van de besmettingen in de scholen van Bekkevoort. De kans is groot dat wij de eerste politiemensen zijn die gevaccineerd zijn."

Meest gelezen