Radio 2

Sint-Laureinsesteenweg in Eeklo helemaal overstroomd na stroompanne

De Sint-Laureinsesteenweg in Balgerhoeke bij Eeklo stond deze morgen helemaal blank na een stroompanne. “Het water spoot als een kolk omhoog”, zegt politiewoordvoerder Marino Longeville. Een woning dreigde onder water te lopen en ligt nu op een eiland.

Rond 8 uur deze morgen zat een groot deel van Eeklo zonder stroom na een panne. De lichten aan het drukke punt De Teut werkten niet meer, maar ook de pompen van het waterzuiveringsstation van Balgerhoeke waren stilgevallen. Daardoor werd het water teruggestuwd en spoot het via de rioolroosters met volle kracht omhoog. 

“Ik heb meteen de 112 gebeld”, vertelt Libin Van Hecke. De man woont met zijn vrouw 50 meter van het waterzuiveringsstation. “Ik zag het water omhoog spuiten, dat was echt niet normaal. In een mum van tijd stond de straat volledig onder water, liep onze tuin en onze oprit onder water en stond het water al bijna in onze garage. De brandweer kwam ter plaatse met zandzakjes zodat het niet onze woonkamer binnen liep. Het scheelde niets, maar we zijn net gespaard gebleven. Nu lijkt het alsof we op een eiland wonen”, lacht hij. 

Nu lijkt het alsof we op een eiland wonen

Buurtbewoner Libin Van Hecke

Omdat het te gevaarlijk was voor het verkeer om door het kolkende water te rijden, sloot de politie de steenweg tijdelijk af voor alle verkeer. Ondertussen kan het verkeer weer passeren, maar staat de straat ter hoogte van het huis van Libin nog steeds onder water. “Het trekt gelukkig stilaan weg. Het is de derde keer op korte tijd dat de straat blank staat. Deze keer kan Aquafin er niks aan doen.”

Radio 2
kasto80

Meest gelezen