Trein ontspoort op spoorlijn tussen Brussel en Antwerpen: geen gewonden

Op de spoorlijn tussen Antwerpen en Brussel, in het Vlaams-Brabantse Weerde (Zemst), is donderdagochtend een trein ontspoord. Eén wielas is van het spoor geraakt, maar de trein staat nog recht. Dat meldt Infrabel. 

Het ongeval gebeurde vanmorgen even voor 6 uur net  buiten het treinstation van Weerde. De trein was onderweg van Charleroi naar Antwerpen Centraal. Aan boord zaten zo'n vijftien reizigers. Ongeveer 150 meter buiten het station van Weerde voelden ze de trein plotseling  stoppen. Volgens Thomas Baeken van Infrabel ging het om een lichte ontsporing:  "Eén van de wielassen is buiten het spoor geklikt, maar de trein is gelukkig wel blijven rechtop staan."

Hinder blijft beperkt

De passagiers zullen kunnen overstappen in een tweede trein die naast de getroffen trein zal gereden worden. Daarna zal die trein hen naar het station van Vilvoorde brengen.  Infrabel probeert  om de getroffen trein zo snel mogelijk weer volledig op de sporen te krijgen. Hoe lang die werken zullen duren, is nog onduidelijk. Tussen Antwerpen en Brussel is nog een tweede lijn, waardoor de treinen op die verbinding over die tweede lijn kunnen blijven rijden. Op de plaats waar de trein ontspoorde, liggen die twee lijnen bovendien enkele tientallen meters uit elkaar. "Dat is een geluk bij een ongeluk", zegt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken. "Want daardoor moet niet het hele treinverkeer op die as stilgelegd worden en kunnen de treinen, ondanks de werkzaamheden om de trein weer op de sporen te krijgen, dus blijven rijden." Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog onduidelijk.

Meest gelezen