Turnhouts café timmert gevel dicht: "Uit schrik voor mogelijke rellen"

Danscafe 't Contrast op de Turnhoutse Grote Markt is volledig dichtgetimmerd met houten platen. "We nemen geen risico na de oproep om in Turnhout rel te komen schoppen", zegt uitbaatster Nancy Van Vlught op Radio 2 Antwerpen.

"De oproep op sociale media om hier zaterdag rel te komen schoppen leeft enorm in Turnhout", zegt café-uitbaatster Nancy Van Vlught in "Start Je Dag". Daarom heeft ze haar danscafé 't Contrast op de Grote Markt volledig dichtgetimmerd. "Als populair jongerencafé zijn we wel wat gewoon. Maar in samenspraak met de brouwer en de verzekeringen hebben we besloten om geen enkel risico te nemen. Met houten platen hebben we onze gevel volledig afgesloten voor mogelijke relschoppers." 

Het is nu al zo moeilijk in de horeca, een vernielde zaak kan ik er echt niet bij nemen

Nancy Van Vlught, café 't Contrast

Voorlopig is Café t' Contrast de enige handelszaak in Turnhout die zo'n verregaande voorzorgsmaatregelen neemt. "Of dat overdreven is? Ik heb de beelden van vernielde en geplunderde winkels in Nederland gezien. Voor ons in de horeca is het sowieso al een moeilijke periode. Het laatste wat je dan wil, is je zaak in de vernieling aantreffen", besluit Nancy.

Meest gelezen