Wellen geeft "liefdesboom" cadeau aan verliefde koppeltjes

De gemeente Wellen deelt vanaf deze week "liefdesboompjes" uit aan verliefde koppeltjes. Zo kunnen ze hun liefde een duurzaam karakter geven. De boompjes zijn niet alleen een alternatief voor de valentijnsetentjes op restaurant die dan waarschijnlijk nog niet kunnen, ze zijn ook nog eens goed voor het milieu.

"Valentijn is de periode om te planten. Het komt dus mooi uit om er een liefdesboompje van te maken", legt burgemeester van Wellen Els Robeyns (SP.A) uit. "Anderzijds zijn we natuurlijk ook allemaal bezig met de inspanningen voor ons klimaat en de luchtkwaliteit. Dat zijn inspanningen die we gezamenlijk moeten doen. De gemeente wil dat doen, maar ook inwoners kunnen helpen door een boompje te planten in hun tuin. Wij hopen dat veel mensen dat gaan doen, en dan hebben ze ineens een mooie attentie voor elkaar die hopelijk nog veel jaren meegaat."

De boompjes kunnen vanaf deze week besteld worden bij de gemeente. Verliefde koppeltjes kunnen kiezen tussen een haagbeuk, een gele kornoelje of een krentenboompje.

Meest gelezen