Radio 2

Zware brand bij Galloo Recycling in Menen

Er woedt een zware brand bij het afvalverwerkend bedrijf Galloo Recycling in Menen. De vlammen laaien metershoog op. Inwoners houden best ramen en deuren gesloten.

Het vuur bij Galloo Recycling in Menen brak vanmorgen vroeg uit in een gigantische voorraad afgedankte wasmachines. Die zijn uit zichzelf beginnen branden. Volgens burgemeester Eddy Lust zal de brand zich niet uitbreiden. Maar zal er nog de hele dag geblust moeten worden.  Op het terrein laaien de vlammen metershoog op, tientallen brandweerlui zijn opgeroepen om het vuur te bedwingen. De zwarte rook die vrijkomt bij de brand drijft af in de richting van het centrum van Menen. Daarom wordt via Be-Alert aan de bevolking gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatiesystemen uit te zetten.

 

Inwoners van Menen houden best ramen en deuren dicht

Burgemeester Eddy Lust

Enkele maanden geleden, in oktober, brak ook al brand uit bij Galloo. De brandweer had de brand toen snel onder controle.

Meest gelezen