3 vrienden willen rellen in Turnhout tegengaan: "Hang hartje aan je huis als teken voor de relschoppers"

Drie vrienden die zichzelf "De Frakstok" noemen, willen de rellen tegengaan die dit weekend verwacht worden in Turnhout. Daarom hebben ze een positieve actie op poten gezet.  "Liefde is de beste manier om haat te bestrijden. Hang daarom een vredesteken, hartje of gekleurd laken aan je huis", zegt organisator Jeroen Ooms op Radio 2 Antwerpen.

De vrienden van "De Frakstok" organiseren regelmatig acties om positiviteit te verspreiden. Ze komen nu met een nieuwe actie omdat er in Turnhout dit weekend relschoppers verwacht worden. "We begrijpen dat voor iedereen de maat wat vol is wat corona betreft. Maar dat is geen reden om keet te schoppen. Liefde is het beste vaccin om haat te bestrijden en daarom roepen we op om Turnhout met liefde in te kleuren", vertelt Ooms.

We gaan die relschoppers met liefde ontvangen dit weekend

Organisator Jeroen Ooms

Daarom roept 'De Frakstok' alle Turnhoutenaars op om een gekleurd laken, een vredesteken of hartje aan hun huis te hangen. Een oproep die wel op wat bijval kan rekenen. "De oproep wordt ook verspreid op de facebookgroep 'Ge zé van Turnhout als' en daar komt heel veel reactie op. De kleuters van het Sint-Jozef college zijn ook al begonnen met hartjes in te kleuren om aan de ramen te hangen", zegt Ooms. "We gaan die relschoppers dus met liefde ontvangen dit weekend".

Meest gelezen