90-jarige man in levensgevaar na zware aanrijding in Overijse

Donderdagavond werd een 90-jarige man gegrepen door een auto op de Terhulpensesteenweg in Maleizen. De klap was bijzonder hard. Het slachtoffer, een man uit Overijse, is in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 19 uur op de Terhulpensesteenweg, vlakbij het kruispunt met de Hoeilaartsesteenweg. Volgens korpschef Sébastien Verbeke van de politiezone Druivenstreek is de man onverwachts en zonder kijken overgestoken voor het kruispunt.  Een aankomend voertuig dat in de richting van La Hulpe reed, kon het slachtoffer niet meer ontwijken. De klap was zo hard, dat de voorruit van de wagen volledig is gebarsten.

Het slachtoffer werd met levensbedreigende verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder van de wagen raakte zelf niet gewond, maar omdat de man zodanig aangedaan was van het ongeval, werd de dienst slachtofferbejegening ingeschakeld. Het parket heeft een verkeersdeskundige aangeduid om de juiste omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Meest gelezen