Archieffoto
Radio 2

96 procent van alle rusthuisbewoners in Zuid-West-Vlaanderen hebben eerste coronaprik gehad

In Zuid-West-Vlaanderen hebben bijna alle bewoners van de woonzorgcentra hun eerste coronaprik gehad. 96 procent om precies te zijn. Dat is omgerekend 4 procent van de totale bevolking in die regio. Dat cijfer is nog ver weg van de 70 procent die vooropgesteld is, maar toch ook meer dan het Vlaams gemiddelde van ongeveer 3 procent. 

Een aantal rusthuisbewoners kreeg ondertussen al een tweede coronaprik. Volgens Hanne Vandekendelaere, die als begeleider in woonzorghotel Aurélys in Waregem werkt, is de sfeer bij de bewoners nu al een stuk beter. "We horen dat duidelijk als de bewoners samenzitten rond de tafel met een kopje koffie", zegt ze. "Ik hoor dan dat ze babbelen over andere mensen die ze snel nog eens willen zien of over uitstapjes die ze willen maken. Ze kijken weer vooruit. Ook de gesprekken tussen de medewerkers en de bewoners worden steeds positiever, omdat er weer hoop is."

Meest gelezen