Voorlopig geen coronaprotest in Limburgse steden, maar politie blijft waakzaam

Voorlopig zijn er vandaag geen jongeren op straat gekomen tegen de coronamaatregelen. De politie is wel extra waakzaam, vooral in Maasmechelen, Genk en Hasselt. In Maaseik hebben enkele winkeliers hun zaak zelfs dichtgetimmerd om te voorkomen dat relschoppers schade zouden aanbrengen.

Op sociale media riepen enkele jongeren op om in opstand te komen tegen de coronamaatregelen. En dat leidde tot niet-allesdaagse taferelen in Maaseik. De schrik zit erin, want de uitbaters van een parfumeriezaak timmerden hun ramen dicht met planken om te voorkomen dat relschoppers schade aanrichten. 

Ze vrezen dat de relschoppers op het laatste nippertje zullen uitwijken naar een andere stad, omdat er in Maasmechelen, Genk en Hasselt veel politie op de been zal zijn. In Nederland hebben ze dat vorige week ook meegemaakt. 

(lees verder onder de Facebookpost)

Intussen zijn in het totaal 5 jongeren opgepakt, die afgelopen week opriepen tot rellen. Het gaat om twee jongens van 14 en 15 uit As. De jongste moet vandaag voor de jeugdrechter verschijnen, de andere is voorlopig vrijgelaten. 

Gisteren zijn in Maasmechelen ook al 2 jonge aanstokers opgepakt. En de jongen die daar begin deze week een brandbom gooide, zit intussen in een gesloten instelling. 

Meest gelezen