Doe-het-zelvers kunnen in Beringen binnenkort terecht in een professionele schrijnwerkerij

In Beringen kan je binnenkort ook als doe-het-zelver terecht in een professionele schrijnwerkerij. Iedereen die zelf aan de slag wil met hout, of het vak wil leren, kan bij het bouwbedrijf Houben machines of ruimte huren. Ze werken met abonnementen of meerbeurtenkaarten.

Handige harry's die zelf graag de handen uit de mouwen steken, kunnen vanaf februari naar Woodfactory, een schrijnwerkersatelier waar je ook kan coworken. In Gent en Torhout bestaan zulke houtateliers al langer. "Veel mensen starten een zaak op en moeten dan een zware investering doen in al die machines", legt Veronique Houben uit. "Hier staan ze gewoon allemaal en kunnen ze met een abonnement gebruik maken van al die professionele machines."

"Op die manier kunnen we onze schrijnwerkerij en machines in eigendom houden, zodat we die ook nog kunnen gebruiken voor ons eigen bouwbedrijf," voegt Veronique Houben er nog aan toe. Houben werkt nu voor de houtafwerking op werven vooral met onderaannemers. 

Meest gelezen