Radio 2

Dylan uit Diksmuide al week op zoek naar Siberische oehoe: "Hij was het laatste cadeau van mijn overleden mama"

Dylan Bogaert (28) uit Diksmuide is op zoek naar zijn lievelingsdier: een Siberische oehoe met de naam Iggy. Het indrukwekkende dier vloog vorige week vrijdag weg en is sindsdien spoorloos. "Het verlies is zeer emotioneel voor me. Iggy was het laatste cadeau dat ik kreeg van mijn mama, die vorige maand stierf”, zucht Dylan.

"Ik heb er altijd van gedroomd om een grote uil zelf te kunnen trainen", zegt Dylan. "Mijn mama wist dat en deed me Iggy cadeau toen het dier nog maar enkele maanden oud was. Het was het laatste cadeau van haar, want ze is vorige maand overleden aan kanker. Het verlies van Iggy is daarom zeer zwaar om dragen voor me."

Ontsnapt uit volière

Het dier ontsnapte vorige week vrijdag uit de grote volière in Dylans tuin. “Het was een dom ongeluk”, zegt hij. “Mijn papa had Iggy net wat eten gegeven en ging terug naar binnen. Plots zag hij ze in de tuin zitten. De deur van haar volière was blijkbaar niet goed gesloten. Mijn papa benaderde haar voorzichtig, maar wellicht dacht ze dat hij het eten zou weghalen en is ze weggevlogen."

(Lees voort onder de foto)

Radio 2

Zoektocht

Dorpsgenoten en vogelliefhebbers helpen sindsdien met de zoektocht. “Ik krijg veel hulp", zegt Dylan. "Ik krijg tal van berichten en telefoontjes van mensen die met de fiets ritjes gaan maken in de buurt om te zoeken. Zelfs de postbode kijkt tijdens zijn ronde uit naar Iggy. Enkele dagen geleden werd ze nog gespot in Woumen. Helaas was ik net te laat om haar te kunnen vangen.”

Wie de vogel gezien heeft, neemt best contact op met de politie of een vogelopvangcentrum.

Meest gelezen