Alle testresultaten bekend in Hamont-Achel: op WICO Campus geen nieuwe coronabesmettingen vastgesteld

In Hamont-Achel zijn nu alle resultaten bekend van leerlingen en leerkrachten die getest zijn op corona. Op de WICO Campus in Hamont zijn er geen nieuwe besmettingen aan het licht gekomen.  Eerder was al duidelijk dat in de lagere school De Achellier 30 kinderen en 9 leerkrachten besmet waren. 

In Hamont-Achel is de afgelopen week uitgebreid getest: 500 leerlingen en leerkrachten van lagere school De Achellier zijn opgeroepen, en 88 van de middelbare school WICO. Volgens burgemeester Rik Rijcken lijkt het erop dat er op tijd is ingegrepen. Maar dat betekent niet dat de strenge maatregelen in Noord-Limburg nu al versoepeld kunnen worden. 

Belangrijk om te komen bij de tweede test

Rik Rijcken, burgemeester Hamont-Achel

Zondag volgt er een tweede testronde in Achel. "Voor Hamont gaan we geen tweede test doen", zegt burgemeester Rik Rijcken. "Maar in Achel zal dat zondag wel gebeuren. Ik hoop wel dat iedereen die gevraagd wordt om te komen, effectief komt. Want dat was vorige keer niet het geval en dat is toch belangrijk."

Meest gelezen