Eén

Gezocht: West-Vlaamse meisjes tussen 9 en 11 die willen acteren in spin-off Eigen Kweek

Acteur en scenarioschrijver Mathias Sercu uit Ardooie is op zoek naar West-Vlaamse meisjes, tussen de 9 en de 11 jaar oud, om mee te spelen in een spin-off van de serie Eigen Kweek. De spin-off draait rond het personage Chantal, de politieagente die de familie Welvaert betrapt op het kweken van wiet.

"De producenten van Eigen Kweek hebben mij gevraagd om een spin-off te maken rond het personage van politieagente Chantal,", zegt Sercu aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Chantal wordt gespeeld door Maaike Cafmeyer, een goede vriendin van mij. Ik heb dus niet lang getwijfeld om ja te zeggen tegen de producenten."

De nieuwe reeks zal "Chantal" heten. "Dat personage zal zowat de enige link zijn tussen de nieuwe serie en Eigen Kweek", zegt Sercu. "Over het verhaal zelf kan ik nog niet veel verklappen. Wat ik wel al kan zeggen, is dat Chantal niet meer in Heuvelland zal wonen. Ze is verhuisd maar ze woont wel nog in de Westhoek. De reeks speelt volledig af in de streek rond Alveringem en Veurne, de dunstbevolkte politiestreek van ons land."

Gezocht: West-Vlaamse meisjes

Sercu is nog volop op zoek naar een meisje dat de dochter van Chantal wil spelen. "In Eigen Kweek had Chantal een dochtertje van 5 jaar oud, maar voor onze serie zoeken we een meisje rond de 10 jaar oud", legt Sercu uit. "We zoeken ook nog vriendinnetjes voor dat personage. Het moeten allemaal West-Vlaamse meisjes zijn die niet op hun mondje gevallen zijn."

De opnames vinden plaats in de zomer, van half juni tot begin oktober. "Dat is behoorlijk lang", zegt de scenarioschrijver nog. "Meer informatie kan je vinden bij Ann Willems van het castingbureau Anntourage."

Eén

Meest gelezen