Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle en Diksmuide schrappen alle activiteiten voor -12-jarigen tot aan de krokusvakantie

Langemark-Poelkapelle en Diksmuide schrappen alle activiteiten voor -12-jarigen tot aan de krokusvakantie vanwege de slechte coronacijfers. In de Vrije Basisschool in Langemark testten 22 leerlingen positief op het coronavirus. Bij 2 van hen gaat het om de Britse variant van het coronavirus. Intussen is er beslist om de school zeker één week te sluiten. In Diksmuide is het aantal besmette -12-jarigen in een week tijd verdubbeld.

De coronabesmettingen in de Vrije Basisschool in Langemark kwamen begin deze week aan het licht. Van de 250 leerlingen zijn er tot nu toe 22 kinderen besmet met het virus, bij minstens 2 van hen gaat het om de Britse variant. Ook 2 personeelsleden zijn besmet met het virus. Het is nog wachten op alle testresultaten van de school, maar de kans is groot dat er nog meer leerlingen besmet zullen zijn.

Er is sowieso nu al beslist om de school voor 1 week te sluiten. De andere scholen in de gemeente sluiten voorlopig niet, omdat er daar geen grote uitbraak is van corona. Daarnaast worden nu ook alle activiteiten in Langemark-Poelkapelle geschrapt, om te vermijden dat die leerlingen in contact komen met kinderen uit andere scholen. Tot aan de krokusvakantie mogen kinderen jonger dan 12 ook hun ene hobby niet meer uitoefenen. 

We moeten ervoor zorgen dat het virus niet wordt overgedragen naar andere scholen

Burgemeester Lieven Vanbelleghem, Langemark-Poelkapelle

Ook in Diksmuide worden alle buitenschoolse activiteiten voor kinderen jonger dan 12 geschrapt, tot en met 14 februari. In een week tijd zijn er dubbel zoveel kinderen van die leeftijd besmet met corona.

Hooglede en Staden

In Hooglede en Staden mogen de -12 jarigen tot en met volgende week woensdag hun hobby's niet meer uitoefenen. Ook daar liggen de slechte coronacijfers aan de basis van de beslissing.

Meest gelezen