Leerlingen van VTI Deinze maken eigen dartpijltjes: “Darts wordt almaar populairder en ook wij zijn fan”

Leerlingen van het Vrij Technisch Instituut in Deinze hebben eigen gepersonaliseerde dartpijltjes ontworpen. Daarmee spelen ze in op de toegenomen populariteit van de sport in België na het afgelopen wereldkampioenschap. “De voorwaarde van de leerlingen was natuurlijk om het achteraf effectief te kunnen testen”, zegt leerkracht Steven Martens van het VTI Deinze. 

Darten in België wordt steeds populairder en daarom besloten leerlingen van het Vrij Technisch Instituut in Deinze hun eigen dartpijlen te ontwerpen. “In december heb ik kennisgemaakt met darts. Het komt veel in de belangstelling nu. Ik kreeg het idee om iets te doen rond darts met mijn leerlingen, daar is dan die dartpijl uit voortgevloeid”, legt leerkracht Steven Martens uit.

De leerlingen waren enthousiast en ze wilden de zelfgemaakte pijlen graag testen achteraf

Steven Martens, Leerkracht Mechanica aan VTI Deinze

De technische school beschikt over de juiste toestellen en materialen om zo'n pijltjes te maken: “Het is moeilijk om dat thuis te maken, want je moet al beschikken over een draaibank en een 3D-printer. Met het systeem waarmee wij werken op school, lukt dat wel.”

“De leerlingen waren natuurlijk enthousiast. En hun voorwaarde was om de pijltjes dan ook effectief te kunnen testen. Dat hebben we zeker gedaan. Na het project hebben we met het dartbord de pijlen getest en dat was een succes.”

Fan van "Dancing Dimi"

De stijgende bekendheid van darts is grotendeels te danken aan de prestaties van Kim Huybrechts en Dimitri Van den Berg, ook wel "The Dreammaker" of "Dancing Dimi" genoemd. Naar de wedstrijd van Van den Bergh in de 8e finale tegen Dave Chisnall keken zo’n 430.000 Belgen, waaronder ook de leerlingen van Steven Martens. “Het leeft bij een aantal leerlingen en collega’s. En nu zeker, met het Masters toernooi dat er dit weekend aankomt, zal het nog meer aan populariteit winnen, denk ik.”

Intussen lijken de leerlingen ook al echte fans te zijn. “We hebben al een videootje opgenomen om “Dancing Dimi" te ondersteunen. Dat komt binnenkort online, zodat iedereen dat in zijn eigen bubbel zal kunnen zien”, vertelt de leerkracht.

Beluister hier het gesprek met Steven Martens bij Radio 2 Oost-Vlaanderen:

kasto80

Meest gelezen